A... Syn ma Honora 10 lite od wakacji. Mimo 3 GB pamięci, na jego Fejsy, Insty i itp - działa bez problemu.
To po jego doświadczeniu też wziąłem Honora. Podobnie jak kiedyś LG.
Honora polecam.
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Po 2 miesiącach i po zmianie z LGK10 2017 na Honor 20 lite....
Honor działa płynnie, bez zacięć. 4 GB pamięci w stosunku do dotychczasowych 2 GB - duża różnica na plus.
No i aparat. W Honor 20 lite jest o wiele lepszy. Nie trzeba przymierzać się do zdjęcia, jak do operacji na otwartym sercu, żeby minimalnie nie poruszyć telefonem. Po prostu robi się fotkę i już.
Z Honor 20 lite jestem zadowolony. Zwłaszcza za 799 zł. To około 40 zł więcej niż LG 2,5 roku temu.
Zostaw komentarz:
-
-
jeśli używasz telefonu regularnie do nawigacji to wybieraj sprzęt z ekranami IPS. AMOLEDy wypalą się po jakimś czasie takiego traktowania. Z tych dwóch powyżej to P30L ma ekran IPS; z modeli przewijających się na ostatniej stronie to:
IPS: RN7, R8, RN8, RN8T, RN8pro, Honor10L, Honor20L, P30L
AMOLED: MI9T, MI A3, Samsung A50
Zostaw komentarz:
-
-
Ja obecnie zmieniłem LG K10 2017 na Honora. Wcześniej zrobił to młody. Wiem, że inna półka cenowa, ale:
- u młodego Honor 10 Lite
- u mnie Honor 20 lite
do normalnego użytkowania wystarczy.
Tym bardziej, że cena za taki fon około 800 zł - to jest to.
Jak ktoś chce coś wyższego to wersje nie "lite" tych telefonów, ale dla mnie nie były potrzebne.
Ja rozważałem Honor 20 lite/Xiaomi Redmi 8T, ale wybór Honora przeważyło:
- Honor lżejszy, Xiaomi cięższy
- taki sam rozmiar ekranu, a Xiaomi 8T jest większy
- w testach na YT znalazłem test Xiaomi 8T z problemami z załapaniem Wi Fi (w Honorze tego nie spotkałem).
Przy tych samych parametrach mam identyczną wielkość ekranu, dualsim, te same parametry pamięciowe. lżejszy - i działa jak trzeba.
Faktycznie dzisiaj już wcześniej uważane za poważne marki (piszę to ja długoletni popieracz markii Nokia) są zbyt kosztowne, jak dla mnie i nie wnoszą nic lepszego.
Spokojnie można brać Xiaomi, Honor, czy Huawei.
Zostaw komentarz:
-
-
ja bym jednak dołożył te 3 paczki i brał MI 9T
zresztą za chwilę wyjdzie MI 10 więc będą też promocje na starsze modele
Zostaw komentarz:
-
-
redmi note 8 na 100% ma też QC3, już redmi note 5 (pro) miało QC.
Wydajnościowo snapdragon 665 (RN8) zje na śniadanie snapdragona 439 (R8) - ale energooszczędnościowo oczywiście to R8 wygra
RN8Pro ma problematyczny procesor (mediatek), z którym są problemy z aktualizacjami czy jakimikolwiek poprawkami. Jeśli zechcesz np. wgrać MIUI Polska czy GCam (mocno poprawiona apka aparatu, na podstawie źródeł z google pixela), to tylko na telefony z procesorem snapdragon. Natomiast wydajnościowo RN8Pro znacząco wygrywa.
RN8T z kolei posiada NFC
Zostaw komentarz:
-
-
Zestawienie modeliRedmi 8 vs Redmi Note 8 szczegółowe porównanie danych technicznych. Zobacz ich podobieństwa i różnice.
Redmi 8 ma większa baterię i Quick Charge 3.0
istnieje jeszcze Redmi Note 8 Pro
Zestawienie modeliRedmi 8 vs Redmi Note 8 vs Redmi Note 8 Pro szczegółowe porównanie danych technicznych. Zobacz ich podobieństwa i różnice.
Wybór tutaj musi paść indywidualnie
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedJa sam posiadam LG G6, w przyszlym roku pewnie zmienie na xiaomi. W domu teraz mam dwie szt redmi note 7 i puki co nic sie nie dzieje, ale dla mnie ma jedna wade w postaci braku NFC ale pod wgledem parametrow daje radę jak za te pieniadze
Zostaw komentarz:
-
-
dwie uwagi:
- rozmiar - obecnie praktycznie same patelnie, kompaktowy jest jedynie mi 9 se, który jednak wyjeżdża poza budżet - może być ważne dla osoby chcącej przesiąść się z ip5s
- z tanich xiaomi jest aktualnie mi a3, ale przestrzegam osoby z wrażliwymi oczyma: ten sprzęt przy średnim i niskim poziomie jasności potrafi spowodować natychmiastowy ból głowy i oczu z powodu zbyt niskiej częstotliwości "mrugania" (PWM dimming) - w testach narzekają na rozdzielczość HD, ale to nie jest akurat problem. Ja swojego po tygodniu odesłałem do sprzedawcy. Jakby co - nie kupujcie stacjonarnie, by w razie co mieć możliwość zwrotu. W salonie nie sposób tego przetestować - oświetlenie sklepów jest b. mocne i telefonu używa się na jasności bliskiej max, gdzie problem nie występuje
jeśli rozmiar nie robi różnicy, to w budżecie śmiało polecaj redmi note 8/8t
Zostaw komentarz:
-
-
shok rodzinnie przesiadamy się na Xiaomi, w rodzinie mamy bodajże 6 różnych modeli tego producenta i złego słowa powiedzieć nie mogę. Użytkujemy je od około trzech lat. Doszliśmy do wniosku, że jak dla zwykłego użytkownika różnicy nie widać to po co przepłacać
Póki co odpukać, zero problemów. Z tego co pamiętam (mówię o modelach z niższej) półki m.in.:
Xiaomi Mi8 Lite; Redmi Note 6 Pro; Redmi 6; Redmi 4x
Zostaw komentarz:
-
-
Cos z Xiaomi.
mi 9t wyjdzie kolo 1300, mozna tez pogrzebac w nizszych modelach
Zostaw komentarz:
-
-
Doradzicie coś dobrego. Jaki telefon jest obecnie wart kupienia ? Do kupienia w sklepie z europejską gwarancją najlepiej do 1000zł. Obecny użytkownik ma iphone 5S i szuka czegoś innego lepszego.
Z góry dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
A czy ktoś z Szanownych ma możę LG V40 lub Samsung Galaxy S10e?
Mogę dostać telefon służbowy. Jedyny jego wymóg to Android, polska dystrybucja i cena do 2500,-.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedCiekawe jak bardzo telefon za 4 tysie poprawia jakosc zycia w porownaniu do takiego za 150 (jaki ja mam)? No i co to szkodzi, ze jest przestarzaly? Czlowiek tez jest przestarzaly po (powiedzmy) czterdziestce, a jakos bezproblemowo funkcjonuje. ;-)
Zostaw komentarz:
-
-
Mam s8+ od dwóch i pół roku , przesiadłem się z s7edge i w sumie nie widzę nic fascynującego w tej przesiadce.Zamieszczone przez shok Zobacz wpisS9 samsung telefon ma rok a bateria trzyma już tylko kilka godzin. Brak możliwości nagrywania rozmów. Ogólnie po przejsciu z Iphonów miałem wszystkie modele. Stwierdzam, że samsung to słaby telefon.
plusy gniazdo na słuchawki i karta pamięci. Wiecej plusów nie widzę.
Jest za duży moim zdaniem (s7edge był ciut krótszy i ciut szerszy co dla mnie na plus) ale przesiąść się na s9 bym się nie przesiadł.
Sporo ludzi mówiło, że nie ma praktycznie żadnej różnicy między 8 a 9 i szkoda na to siana.
Za to podobno s10 już robi robotę szczególnie jeśli chodzi o baterię.
Ale czy warto za to dać 4 tysie? To tylko telefon, który za rok już będzie przestarzały
Raz się skusiłem na flagowca zaraz po tym jak pojawił się na rynku, więcej tego błędu nie poczynię.
Zostaw komentarz:
-
-
Ma wpływ i osłabia sygnał. Jeżeli masz dwa piętra najszybciej i najtaniej wzmocnić sygnał "wzmacniaczem" wsadzanym w gniazdka na dwóch piętrach.
Zostaw komentarz:
-
-
Proszę o poradę w temacie zbliżonym, mianowicie; czy w domu z ogrzewaniem podłogowym, gdzie jest folia izolacyjna (dokładnie podłogówka jest ułożona na srebrnej folii i zalana wylewką, wiadomo), czy ta folia ma wpływ na wi-fi?
Zostaw komentarz:
-
-
Trzeba się nie ograniczać, na sajsungu i ajfonach świat się nie kończy, u mnie pocophone f1 od wielu mcy.
Zostaw komentarz:
-
-
S9 samsung telefon ma rok a bateria trzyma już tylko kilka godzin. Brak możliwości nagrywania rozmów. Ogólnie po przejsciu z Iphonów miałem wszystkie modele. Stwierdzam, że samsung to słaby telefon.
plusy gniazdo na słuchawki i karta pamięci. Wiecej plusów nie widzę.
Zostaw komentarz:
-
-
Ostatnio młody nabył Honor 10 lite. Na jego użytkowanie to będzie test. Na razie od miesiąca fajnie śmiga.
Zostaw komentarz:
-
-
Samsung Galaxy S9 Plus 64GB Odblokowany. Kup starszą, ale solidną Samsung Galaxy S9 Plus w cenie detalicznej. Ta transakcja dotyczy modelu 64 GB, ale można łatwo zwiększyć pamięć masową za pomocą karty MicroSD do 400 GB. Testowałem, instalując niektóre aplikacje i gry ze sklepu apknite i działa bezproblemowo
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: